Hlavní obsah

ČSSD je pro vznik vyšetřovací komise kvůli České poště

Novinky, zpe
Praha
Aktualizováno

Sociální demokraté podle ministra vnitra Milana Chovance budou pro vznik vyšetřovací komise kvůli České poště, kterou navrhuje ANO. Hnutí však musí vysvětlit, na co by se měla komise zaměřit. Poslanci by měli ve čtvrtek odpoledne řešit Českou poštu na mimořádné schůzi.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD)

Článek

„Bezesporu budeme pro. Kolegové z hnutí ANO jen musí říct, o čem to má být,“ řekl Chovanec. Komise by se však podle něj neměla zabývat odposlechy zaměstnanců firmy Agrotec, která spadá pod Agrofert ministra financí Andreje Babiše (ANO).

„Je to živá kauza mířící k soudu. Dal bych justici šanci, aby to dořešila,“ uvedl Chovanec. Dodal, že vyšetřovací komise Parlamentu vždy sloužily k tomu, aby vyšetřily, když byl oprávněný pocit, že policie něco mohla zametat pod koberec.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

„Jestli má komise vyšetřovat deset let zpět zakázky České pošty, tak jsem pro,“ doplnil ministr vnitra.

Předseda by měl být z opozice

Je také pro, aby byl předsedou vyšetřovací komise zástupce opozice, která není „toxická“ ve vztahu k poště. „Neměl by to být nikdo z ODS, protože i oni měli ministry vnitra,“ míní Chovanec.

Mimořádnou schůzi svolalo hnutí ANO i kvůli případu společnosti Agrotec. Policie nedávno navrhla obžalovat 14 lidí a sedm firem v kauze manipulace se zakázkami České pošty. Mezi obviněnými firmami podle dřívějších informací médií figuruje právě i Agrotec. Podle Agrofertu však nezpůsobil Agrotec žádnou škodu.

Reklama

Výběr článků

Načítám