Hlavní obsah

Září se rozloučí mrazy, teplo nás čeká první říjnový víkend

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Počasí v závěru září a prvních dnech října bude velmi proměnlivé. Čeká nás hodně sluníčka, ale současně i chladno s četnými přízemními mrazíky. Na horách bude dokonce sněžit, sdělila v pondělí Novinkám Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress. Zlom podle ní nastane v pátek, kdy začne do Česka proudit teplejší vzduch od jihozápadu, a o víkendu se teploty vyšplhají na příjemných 22 stupňů Celsia.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

V pondělí se teploty budou pohybovat mezi 14 až 18 stupni Celsia a mělo by být jasno.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Podobný ráz počasí meteorologové očekávají i v úterý. Bude jasno nebo polojasno. Při vyjasnění přízemní mrazíky. Ranní teploty 7 až 3 stupně Celsia, odpolední 13 až 17 stupňů Celsia. V horských oblastech se očekává déšť.

Ve středu bude polojasno až oblačno s ojedinělým deštěm. Na horách už bude sněžit. „První sníh po horkém létě to nebude, ten se objevil na Sněžce už 9. září,“ dodala Honsová. V nížinách se objeví přízemní mrazíky, ranní teploty budou v rozmezí 6 až 2 stupně Celsia, denní 10 až 14 stupňů Celsia.

Ve čtvrtek bude asi nejchladnější ráno. „Mrznout bude už ve dvou metrech nad zemí,“ varuje Honsová. Teploty by se měly pohybovat mezi 4 až 0 stupňů Celsia, odpoledne by to mělo být mezi 11 až 15 stupni Celsia.

V pátek do Česka začne od jihozápadu proudit teplejší vzduch. Mělo by být jasno nebo polojasno. Ranní teploty se budou pohybovat mezi 7 až 3 stupni Celsia, odpolední se budou držet v rozmezí 16 až 20 stupňů Celsia.

Víkend by měl být slunečný s teplotami v rozmezí 18 až 22 stupňů Celsia.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám