Hlavní obsah

Srabe, křičel na premiéra Sobotku nespokojený mladík

Právo, pra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Trutnov

Nevybíravými slovy napadl ve čtvrtek premiéra Bohuslava Sobotku (ČSSD) jeden z návštěvníků vernisáže v Muzeu Podkrkonoší v Trutnově. Předsedu vlády zasypal salvou nadávek kvůli jeho postoji k uprchlické krizi. Muže museli z výstavy odvést zaměstnanci muzea a policisté.

Foto: David Taneček, ČTK

Předseda vlády Bohuslav Sobotka (ČSSD) v Hradci Králové

Článek

„Srabe! Co to tam provádíš v tom Bruselu?” křičel na premiéra mladík při slavnostním otevření výstavy Kara - gigant československého kožešnického průmyslu z Trutnova.

S odkazem na odmítavý postoj Bratislavy ke kvótám na přerozdělení uprchlíků předsedu vlády vyzval, aby zastával stejný postoj jako Slovensko. To oznámilo, že systém kvót nebude respektovat a napadne ho soudně. [celá zpráva]

Mladíka z muzea vyvedli zaměstnanci a ochranka.

„Jel jako namydlený blesk. Pěkně ho chytli za flígr a vypakovali ven,“ zhodnotil zásah jeden z hostů vernisáže. Premiér ani ostatní návštěvníci se nenechali incidentem vyvést z míry a na verbální útok nereagovali.

Policie muže nezadržela. „Pokud vím, žádného zadrženého v souvislosti s touto záležitostí k nám nepřivezli,“ potvrdil Právu zdroj z trutnovské policie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám