Hlavní obsah

Trojkoalice se dohodla na bodech pro pokračování koalice v Praze

– Praha • Aktualizováno
Novinky, zpe

Pražská Trojkoalice (KDU-ČSL, SZ, STAN) se na pondělním jednání dohodla, že ve vedení hlavního města chce zůstat. Zároveň sepsala témata, která se musí vyřešit, aby mohla koalice s ANO a ČSSD dále fungovat. O situaci na magistrátě bude Trojkoalice se svými koaličními partnery jednat ve čtvrtek, informovali po schůzi její zástupci.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Náměstek pražské primátorky Matěj Stropnický (Trojkoalice/SZ)

Článek

„Na klubu jsme provedli přípravu na čtvrteční jednání. Témata jsou jasná, jsou to stavební předpisy, financování městských částí a hazard,“ řekl po schůzi  předseda klubu Trojkoalice Petr Štěpánek.

Po primátorce Adrianě Krnáčové (ANO) bude Trojkoalice také požadovat konkrétní vysvětlení, proč z gesce svého náměstka Matěje Stropnického (SZ) vyňala pražské stavební předpisy.

„To, co udělala primátorka, je absolutně nepřijatelné. Uvidíme, jak se ve čtvrtek dohodneme, a podle toho budeme pokračovat,“ dodal Štěpánek s tím, že se jdou bavit o tom, kam bude koalice dál směřovat.

Chtějí slyšet věcné důvody

„Budeme požadovat vysvětlení, proč k tomuto kroku došlo, protože nám to přijde bezprecedentní,“ sdělila radní Jana Plamínková (STAN) s tím, že nikde nečetla žádné věcné důvody, které by určily, v čem byl Stropnického návrh špatný.

„Nepřijde mi, že by se návrhy primátorky a kolegy Stropnického až tak dramaticky lišily,“ dodala.

Krnáčová minulý týden na radě argumentovala neschopností svého náměstka. Stropnický však kritiku odmítl s tím, že návrh primátorky vypadá, jako by ho psali developeři. Mluvil také o spolčení starých přátel z ANO a ČSSD.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám