Hlavní obsah

Stropnický považuje situaci v pražské trojkoalici za neudržitelnou

Novinky, zpe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Situaci v pražské koalici ANO, ČSSD a Trojkoalici považuje náměstek pražské primátorky Matěj Stropnický (Trojkoalice/SZ) za neudržitelnou. Reagoval tak v úterý po tom, co mu pražští radní neschválili klíčové materiály týkající se stavebních předpisů.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Náměstek pražské primátorky Matěj Stropnický (Trojkoalice/SZ)

Článek

Primátorka Adriana Krnáčová (ANO) totiž v úterý nečekaně předložila vlastní návrh předpisů, který rada hlasy ANO a ČSSD schválila. [celá zpráva]

„Znění je kompilátem splácaným ze všech předešlých verzí i jejich úpravou a řadu otázek řeší zcela neurčitě, čímž vytváří prostor pro svévolný výklad a tím pro korupci,“ komentoval Stropnický.

Krnáčová navíc podle něj porušila všechna magistrátní pravidla pro předkládání materiálů do Rady hlavního města Prahy.

„Osobně považuji situaci v koalici za neudržitelnou: změny se nekonají, staré projekty a praktiky pokračují, Trojkoalice je přehlasovávána faktickým spojenectvím přátel starých pořádků ANO a ČSSD,“ komentoval Stropnický. V úterý večer bude o situaci jednat vedení pražských Zelených.

Zastupitelstvo má v Praze 65 členů, koalice ANO, ČSSD a Trojkoalice vládnou těsnou většinou 33 hlasů. Za ANO je v zastupitelstvu sedmnáct členů, sociální demokraté i Trojkoalice mají po osmi křeslech.

Reklama

Výběr článků

Načítám