Hlavní obsah

Odpoledne hrozí na celém území bouřky

Na území celé České republiky hrozí v sobotu odpoledne od 13 až do 20 hodin silné bouřky s doprovodnými jevy, uvádí Český hydrometeorologický ústav, stupeň nebezpečí je však nízký. V celé republice platí v sobotu od jedenácti hodin dále vysoké nebezpečí požárů i varování před přízemním ozonem.

BEZ KOMENTÁŘE: Přechod srážek přes ČR od 10:30 do 13:15Video: ČHMÚ

 
Článek

Naopak riziko vysokých teplot panuje od 11 do 21 hodin už jen na východě republiky, velmi vysoké teploty mezi 33 a 37 stupni hrozí na Moravě, nebezpečí vysokých teplot od 31 do 34 stupňů je ve východních Čechách v Pardubickém a Hradeckém kraji.

Na Moravu bude nadále proudit teplý vzduch od jihu, ale přes Čechy bude od západu pomalu přecházet zvlněná studená fronta, která podle meteorologů přinese přeháňky a bouřky, místy s kroupami a nárazy větru o rychlosti až 90 km/h. Lokálně hrozí i přívalové deště.

Studená fronta se bude nad republikou vlnit i v neděli, očekávat se opět dají přeháňky. Teploty v Čechách by neměly překračovat třicítku, na Moravě, zejména na jejím jihu, ji však mohou ještě překračovat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám