Hlavní obsah

Česko by nemělo přijímat migranty z kulturně vzdálených zemí, tvrdí Zeman

– Jihlava

Česká republika by neměla přijímat žádné uprchlíky z kulturně vzdálených zemí, kteří by byli vykořeněni ze svého prostředí, prohlásil prezident Miloš Zeman. Hlava státu současně varovala před nebezpečím, že mezi migranty z Afriky, a zejména z Libye mohou být i džihádisté a organizované pašerácké gangy mohou převážet i budoucí teroristické buňky.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Prezident Miloš Zeman (uprostřed) při návštěvě Jihlavy, vpravo je hejtman Kraje Vysočina Jiří Běhounek.

Článek

Zeman se domnívá, že větší migrační vlna může přijít také z Ukrajiny. „Je tam malá jazyková bariéra, lidé jsou pracovití a schopní se asimilovat,” řekl v Jihlavě, kde zahájil třídenní návštěvu Kraje Vysočina.

Zeman zavítá do některých firem a na vrtulníkovou základnu v Náměšti nad Oslavou. Ve společnosti Jihlavan Airplanes, která se chystá vstoupit na čínský trh, se ve středu seznámí s výrobou letadel a bude besedovat se zaměstnanci.

Odpoledne Zeman navštíví Nové Veselí na Žďársku, kde má chalupu. V dubové aleji na břehu Veselského rybníka položí květiny k pamětní desce studenta Petra Vejvody, kterého ve žďárské škole ubodala duševně nemocná žena.

Otevře naučnou Vodní stezku

S vedením obce bude prezident debatovat o možném vybudování obchvatu Nového Veselí, setká se s občany a otevře naučnou Vodní stezku.

V dalších dnech navštíví prezident na Třebíčsku firmu Mann-Hummel vyrábějící filtrační systémy, prohlédne si vrtulníkovou základnu v Náměšti nad Oslavou a zavítá do Telče.

V programu je také setkání s občany v Lípě na Havlíčkobrodsku a v Havlíčkově Brodě. Po oficiální návštěvě kraje zůstane prezident v Novém Veselí na dovolené.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám