Hlavní obsah

Mraky, přeháňky, chladno. Hezké počasí o víkendu nečekejte

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slunečného počasí a výraznějšího nárůstu teplot se v dohledné době nedočkáme. I nadále bude převládat velká oblačnost s občasnými srážkami, přičemž teploty se budou pohybovat kolem 20 stupňů Celsia, řekla Novinkám Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Ve čtvrtek bude převažovat počasí s velkou oblačností, které místy doprovodí přeháňky. Odpolední teploty se dostanou na 16 až 20 stupňů.

V pátek se musíme připravit na zataženo až oblačno, místy opět s přeháňkami. Na severozápadě území se oblačnost protrhá i na polojasno,“ konstatovala Honsová. Odpolední maxima by se měla pohybovat v rozmezí 14 až 18 stupňů, ráno bude rtuť klesat k devíti až pěti stupňům.

Velkou oblačnost, která se na severozápadě republiky opět může protrhávat na polojasno, očekávají meteorologové rovněž v sobotu. Místy se opět objeví přeháňky. Odpolední maxima zůstanou v intervalu 14 až 18 stupňů, minimální teploty budou mezi 10 až 6 stupni Celsia.

Prakticky stejně by mělo být i v neděli. V průběhu dne však dojde od severozápadu k ubývání oblačnosti a v Čechách se dočkáme i polojasné oblohy. Ranní minima poklesnou na 11 až 7 stupňů, odpoledne se dostanou na 16 až 20 stupňů.

V úvodu příštího týdne bude pokračovat oblačno, v lepším případě polojasno, s občasnými přeháňkami. V pondělí se teploty vyšplhají k 17 až 21 stupňům. V dalších dnech je třeba počítat s proměnlivou oblačností a teplotami do 22 stupňů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám