Hlavní obsah

Sazce se už přihlásily desítky falešných miliardářů

Právo, Martin Procházka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Desítky lidí se už od sázkové společnosti Sazka snažily vymámit téměř 2,5 miliardy korun, které v pátečním losování hry Eurojackpot vyhrál sázející, jenž podal tiket v Pardubickém kraji. Ten se ještě do středy podle Václava Friedmanna, mluvčího Sazky, která tuto hru v České republice provozuje, nepřihlásil.

Foto: Petr Švancara, ČTK

Článek

Už od soboty tito „výherci“ s různými verzemi toho, proč výherní tiket nevlastní, volají na call centrum firmy i na mobilní telefon Friedmanna.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

„Do dneška na naše call centrum a na můj mobilní telefon volaly desítky lidí, kteří tvrdí, že v pátek vyhráli miliardy. Většinou prohlašují, že výherní tiket ztratili nebo omylem vyhodili, a ptají se, co mají nyní dělat,“ řekl Právu Friedmann.

Pro výběr výhry je přitom nutné dostavit se s tiketem osobně do centra Sazky v pražských Vysočanech nebo s ním poslat notáře či advokáta. Bez platného tiketu výhru nelze uznat.

Tiket prý sežral pes

Počet volajících, kteří čísla zaručeně uhodli, jen mají tu smůlu, že tiket nemají, podle Friedmanna oproti dřívějším vysokým výhrám nyní výrazně vzrostl. „Při nejvyšší výhře ve Sportce, když manželský pár vyhrál téměř 400 miliónů korun, to bylo pár lidí,“ uvedl mluvčí.

Volající jsou podle Friedmanna ve svých verzích toho, proč tiket nemají, vynalézaví.„Volala mi paní, která tvrdila, že vyhrála, ale tiket jí sežral pes. Volají také lidé, kteří tvrdí, že jim tiket někdo ukradl,“ prohlásil Friedmann.

Někteří „miliardáři“ jsou podle mluvčího dokonce ochotni podělit se o výhru se sázkovou kanceláří. „Zavolali lidé, kteří prý tiket ztratili, ale navrhli, že když jim vyplatíme polovinu, tu druhou si můžeme nechat,“ uvedl.

Volajících se zaměstnanci call centra ptají, na kterém konkrétním místě a v kolik hodin tiket podali. „V tu chvíli většinou položí telefon,“ řekl Friedmann.

Ten sázkařům doporučuje, aby si lidé sázenky v případě vyšší výhry podepsali, případně k nim připojili i osobní data, jako třeba číslo občanského průkazu, aby, pokud by došlo ke skutečné ztrátě či krádeži, nebylo možné, že výhru vybere někdo jiný než sázející.

Sazce se podle mluvčího už ozývají i lidé, kteří chtějí kontakt na výherce, aby od něj získali peníze.

Přišly i nabídky k sňatku

„Jsou to většinou žádosti o finanční podporu, protože podle volajících třeba deset miliónů korun není pro výherce 2,4 miliardy žádná velká částka,“ řekl mluvčí.

Identitu výherce ale firma v žádném případě nevyzrazuje – ten současný navíc ještě ani není znám. Do Sazky už ale dorazily i pikantnější požadavky.

„Ozvaly se nám dámy, které nabízejí výherci sňatek,“ řekl mluvčí. Nijak je neznepokojuje ani to, že výhercem nemusí být nutně muž. Počet takových žádostí a nabídek bude podle mluvčího ještě narůstat.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám