Hlavní obsah

Za nezletilé budou nedoplatky za svoz odpadu hradit rodiče

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Odpovědnost za nedoplatky za svoz komunálního odpadu za nezletilé děti by měli mít jejich zákonní zástupci. Usnesli se na tom poslanci, kteří podpořili novelu zákona o místních poplatcích. Pro hlasovalo 162 zákonodárců.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

Praxe je nyní taková, že pokud rodiče nehradí za nezletilé dítě poplatek za odpad, s dluhem se potýká dítě, a když je plnoleté, musí jej uhradit.

„Dítě těžko najde ve třech, pěti, ale i patnácti letech peníze na to, aby si poplatek hradilo. Nevyhovuje to zdravému rozumu. My jako navrhovatelé říkáme, že za dítě odpovídá zákonný zástupce, a pokud neplatí, dluh má jít za ním a dítěte se nemá týkat,”  uvedl k návrhu jeden z předkladatelů Jeroným Tejc.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Novela má zamezit rovněž tomu, aby se platil dvojí poplatek za odpad. Týká se to dětí a seniorů, kteří pobývají v ústavech, přičemž platí poplatek jak v místě bydliště, tak například v dětských domovech nebo v domovech pro seniory.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám