Hlavní obsah

Aprílové počasí: bude pršet, sněžit, teploty dosáhnou až na 25 stupňů

Oblačnost, déšť, vysoké teploty a bouřky. Českou republiku čeká tento týden typicky aprílové počasí. V pondělí bude v Čechách pršet, na vrcholcích hor může i sněžit, v polovině týdne se teploty dostanou nad 20 stupňů, ve čtvrtek dokonce na letních 25 stupňů.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Ve čtvrtek by měl být letní den, odpoledne budou maxima šplhat k 25 stupňům. Poslední takový den byl 9. října,” řekla Novinkám Dagmar Honsová z Meteopressu.

V pondělí bude počasí v Čechách ovlivňovat studená fronta, na vrcholcích Krušných hor a Krkonoš může sněžit, teploty budou 11–15 stupňů. „Lidé by si měli přibalit deštníky,” řekla Honsová.  Na Moravě a ve Slezsku bude počasí odlišné, teploty budou až 18 stupňů a pršet bude až v noci na úterý.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Následující ráno bude v porovnání s těmi předešlými, kdy se teploty pohybovaly kolem 10 stupňů, poměrně chladné – teploty vystoupí jen lehce nad nulu na jeden až pět stupňů. V úterý odpoledne ale dosáhnou na příjemných 13 až 17 stupňů. Obloha bude plná mraků, oblačná nebo polojasná, pršet by ale nemělo.

Ve středu oblačnosti ještě ubude, ráno teploty klesnou na 4 až 8 stupňů. „Odpoledne zažijeme obrovský nárůst na 18 až 22 stupňů.”

Ve čtvrtek by ranní teploty měly výrazně vzrůst i nad 10 stupňů, odpolední se vyšplhají na 21–25 stupňů. Večer ale bude přibývat oblačnost a do ČR přijde studená fronta. Právě na jejím střetu s teplým vzduchem by se mohly vyskytnout bouřky. V noci ze čtvrtka na pátek by mohlo pršet.

Poslední pracovní den i o víkendu by teploty měly být mezi 15 a 20 stupni a obloha by měla být polojasná.

„Díky vysokým teplotám rychle poroste vegetace, bude přibývat pylových zrn, bude se také zvyšovat aktivita klíšťat,” doplnila Honsová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám