Hlavní obsah

Stovky lidí demonstrovaly proti islámu

Právo, orh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České Budějovice

Asi pět set lidí demonstrovalo po 16. hodině na českobudějovickém náměstí Přemysla Otakara II. „proti islámské nenávisti a politické korektnosti“. Kousek odtud v centru města u katedrály sv. Mikoláše se potom sešly desítky lidí, kteří jsou přesvědčení, že islamofobie není řešením s heslem: Nenechme si diktovat strachem.

Foto: Pavel Orholz, Právo

Na náměstí Přemysla Otakara II. v Českých Budějovicích demonstrovalo proti islámu několik set lidí.

Článek

Na obou demonstracích promluvilo několik řečníků. „Nechceme, aby se v bývalém východním bloku stalo to co v západní Evropě, kde jdou dneska už za kritiku Islámu zabíjení a propouštění z práce lidé. Bojí se promluvit veřejně, protože islám není nic jiného než totalita a omezení všech svobod, o které jsme před pětadvaceti lety tolik usilovali,“ uvedl Martin Konvička z iniciativy Islám v České republice nechceme, která demonstraci svolala.

U katedrály sv. Mikoláše se potom sešlo asi padesát lidí, kteří svolali demonstraci jako reakci na protest protiislámistů. „Nesouhlasíme s iniciativou Islám v České republice nechceme, ale jsme si vědomi, že ten problém, který chceme řešit, by bylo ideální řešit společně,“ konstatoval jeden z řečníků Svatomír Mlčoch.

Ke střetu obou táborů nedošlo a připravení policisté i strážníci nemuseli zasahovat.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám