Hlavní obsah

Vlaky v okolí Prahy kvůli výluce jezdí dřív, cestující to zaskočilo

Změny jízdních řádů, které začaly platit v souvislosti s výlukou na koridoru u Úval, v úterý ráno nemile překvapily některé cestující. České dráhy přesunuly část dálkových vlaků mířících na Kolín na trať přes Nymburk a Lysou nad Labem. Některé spoje na Moravu, které jedou oklikou přes Nymburk, vyjíždějí o dvacet minut dřív než obvykle.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Lidé, kteří vlaky cestují denně a jsou zvyklí na pravidelný provoz, který se léta neměnil, musí nyní zjistit, jak se doprava změnila. Jinak nyní jezdí vlaky přes den a jinak například večer.

Rychlíky, které odjíždějí z Prahy oklikou přes Nymburk, vyjíždějí až o 20 minut dříve, směrem do Prahy zase přijedou později. Lidé s tím musí počítat při plánovaní přestupů

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Regionální vlaky přes Úvaly jezdí v úplně jiných časech a nebudou ani dodržovat půlhodinový interval.

Někteří cestující zvyklí využívat pravidelně konkrétní spoje byli v úterý zaskočeni, neboť jejich spoj byl vypraven o několik minut dříve a oni jej nestihli. Některé vlaky pak byly z kapacitních důvodů trati odřeknuty a z jízdního řádu vypadly.

Na ranní zrušené vlaky přišlo podle informací České televize do Dolních Počernic asi 40 lidí. Na spoje čekali marně.

ČD: Informovali jsme dostatečně

Dráhy větší komplikace nezaznamenaly, vlaky mají zpoždění maximálně do 15 minut, což odpovídá avizovaným předpokladům. „Zatím je doprava bez větších komplikací,” konstatoval mluvčí ČD Petr Šťáhlavský.

„Na výluku jsme opakovaně upozorňovali,” dodal s tím, že změny jsou zaneseny i v elektronických jízdních řádech na internetu. Informace o změnách byly podle něj k dispozici.

S výlukou musí cestující počítat až do konce června. Omezení je kvůli modernizaci koridoru v Úvalech u Prahy.

Reklama

Výběr článků

Načítám