Hlavní obsah

Chyběla mi podpora od vedení ANO, řekla na sněmu Válková

Novinky, Václav Lang

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Heleně Válkové chyběla ještě coby ministryni spravedlnosti v kritických okamžicích podpora od vedení hnutí ANO. Bývalá šéfka resortu to prohlásila v neděli na sněmu ANO.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ministryně spravedlnosti Helena Válková na tiskové konferenci

Článek

Válková rekapitulovala své působení na ministerstvu spravedlnosti, které končí právě k 1. březnu. Přiznala se k několika chybám v personální politice, které se však snažila řešit, i když okolí a média byla často proti ní.

„Zmiňuji se o těchto věcech pouze proto, aby bylo zřejmé, jak obtížně se mi v takových podmínkách pracovalo a jak žádoucí - dovolte mi si teď doslova a do písmene povzdechnout - by byla veřejně vyjádřená podpora ze strany vedení hnutí ANO nebo některých členů hnutí ANO, která mi však často chyběla,“ povzdechla si.

Poděkovala Zemanovi

Připomněla například údajný tlak jednoho novinářů. „Jeden redaktor z Lidových novin, nebudu říkat jeho jméno, všichni ho myslím známe, se veřejně pochlubil, že se mu konečně podařilo odstřelit ministryni, na kterou publikoval více než 70 kritických příspěvků,“ uvedla.

Pochválila naopak poslanecký klub hnutí, který ji prý vždy otevřeně podporoval a kterému za to na sněmu poděkovala.

Stejně tak poděkovala za rady a podporu prezidentovi Miloši Zemanovi. Cítila ji prý po celou dobu výkonu mandátu.

Na závěr svého vystoupení zkritizovala, že rychlé střídání ministrů v čele resortů není žádoucí, naopak vždy zbrzdí rozjetou koncepci.

Andrej Babiš jí po skončení projevu přinesl kytici.

Na závěrečné tiskové konferenci pak na dotaz Novinek řekl, že se za Válkovou vždy stavěl. „To si nemyslím,“ komentoval její slova. „Já jsem se za paní Válkovou stavěl v každém konfliktu. Jestli to byl konflikt nejdřív kolem šéfa Vězeňské služby nebo s paní Marvanovou, to jsem absolvoval tříhodinový rozhovor mezi dvěma dámami,“ popsal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám