Hlavní obsah

Plzeňská práva mají po čtyřech letech opět akreditaci doktorského programu

• Aktualizováno
Novinky, jas

Právnická fakulta Západočeské univerzity v Plzni získala po čtyřech letech znovu akreditaci pro doktorský studijní program. Rozhodla o tom Akreditační komise. Fakulta měla v minulosti problémy s nejasnostmi kolem přijímání studentů i akreditacemi některých studijních programů.

Foto: Ivan Blažek, Právo

Děkan plzeňských práv Jan Pauly

Článek

Komise podmínila udělení akreditace programu Občanské právo omezeným počtem studentů. Do programu by mělo být přijato do deseti studentů. Později by měla škola rovněž doložit témata disertačních prací a jména školitelů.

Děkan Jan Pauly podle ČTK konstatoval, že fakulta se opět stává plnohodnotnou.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

O akreditaci doktorského programu škola přišla v listopadu 2011. Od roku 2013 má škola opět i akreditaci magisterského studia, do něhož rok před tím nemohla přijímat studenty.

Škola se dostala do povědomí veřejnosti především kvůli skandálu s rychlostudenty, z nichž někteří získali titul nezvykle rychle. Skandály na plzeňských právech vypluly naplno na povrch v září 2009. Následně odstoupilo vedení fakulty a podezřelá studia začala prověřovat rektorská komise.

Prošetřila stovky případů, jen přehled rychlostudentů dodaný ministerstvu školství obsahoval jména 550 absolventů magisterských a 283 bakalářských studijních programů z let 1994 až 2009.

Reklama

Související témata:

Související články

V Plzni se přou, kdo má odebírat tituly

Vedení plzeňské právnické fakulty a rektor univerzity se přou, kdo z nich by měl odebírat tituly studentům, kteří k nim podle šetření přišli nestandardně....

Výběr článků

Načítám