Hlavní obsah

Exšéf protikorupční policie žaluje Bradáčovou za slova o vykonstruované kauze

Aktualizováno

Bývalý šéf protikorupční policie Tomáš Martinec podal žalobu na vrchní státní zástupkyni Lenku Bradáčovou. Dožaduje se omluvy a 200 000 korun odškodného za její slova o tom, že proti ní měl vykonstruovat kauzu. Ve čtvrtek to uvedl Martincův právník Jiří Vyvadil. Bradáčová již dříve uvedla, že nehodlá věc komentovat.

Foto: Petr Horník, Právo

Tomáš Martinec

Článek

Spor Bradáčové a Martince odstartoval v březnu 2013, kdy žalobkyně v rozhlase řekla, že ji chce Martinec zničit tím, že na ni vyrábí kauzu. Tehdejší ředitel protikorupčního útvaru se předtím s Bradáčovou sešel a řekl jí, že její manžel, se kterým však žalobkyně nežije, figuruje v jedné z kauz.

Podle pozdějších závěrů kontroly policejního prezidia se tím Martinec nedopustil trestného činu ani přestupku, postupoval však nestandardně. Protože vyzradil informace z trestního spisu, byl mu na dva měsíce snížen plat o desetinu.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Martinec nyní tvrdí, že Bradáčová porušila jeho osobnostní práva, zejména lidskou důstojnost a vážnost.

Foto: Milan Malíček, Právo

Státní zástupkyně Lenka Bradáčová

„Tyto vaše difamující kroky vedly v podmínkách tehdejšího vládního uspořádání, kdy se vám dostalo masivní a nekritické podpory ministra spravedlnosti Pavla Blažka a i nečinnosti ze strany ministra vnitra Jana Kubiceho, ke znevážení mého klienta v takovém rozsahu, že mu v zásadě za tehdejší atmosféry nezbývalo nic jiného než ukončit svůj služební poměr u Policie ČR," napsal Martincův advokát Bradáčové v předžalobní upomínce loni v listopadu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám