Hlavní obsah

Dopravu v Česku komplikuje rozbředlý sníh a ledovka na D1

Aktualizováno

Rozbředlý sníh a ledovka komplikují v Česku na řadě silnic dopravu. Nejhorší situace je na Vysočině, kde se tvoří ledovka a už se tam stalo několik dopravních nehod. Místy to klouže i na dálnici D1. Na silnicích nižších tříd leží rozbředlý sníh, kvůli němu byl také pro nákladní automobily uzavřen hraniční přechod v Harrachově.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Situace je špatná v celém kraji," uvedla mluvčí policie Dana Čírtková po 07.00. Policie přijala od rána kolem dvou desítek hlášení řidičů z různých míst Vysočiny, kteří si stěžovali na nesjízdné úseky silnic. Oznámeno bylo devět dopravních nehod. V jihlavské průmyslové zóně vyjel ze silnice autobus, jeden člověk byl lehce zraněn.

Podle údajů na webu Jedeme.cz skončilo kolem 06.00 auto v silničním příkopu u Okrouhlice na Havlíčkobrodsku. Nákladní auto havarovalo na II/360 u Třebíče, další nehoda osobního vozu byla na 130. kilometru dálnice D1 směrem na Brno.

Rozmary počasí ztěžovaly život řidičům také na Semilsku. Ve čtvrtek ve 23 hodin byl pro kamiony uzavřen hraniční přechod v Harrachově, respektive již celý 18kilometrový úsek silnice I/10 z Tanvaldu směrem k hranicím. Pro nákladní dopravu je uzavřen i příjezd z polské strany. Vyhlášené dopravní omezení by mělo trvat až do hodiny po půlnoci v sobotu.

Foto: Ludmila Žlábková, Právo

Ilustrační foto

Napilno měli i hasiči v Libereckém kraji, kteří zasahovali u popadaných stromů.

Rozbředlý sníh komplikuje dopravu i v Ústeckém, Pardubickém a Královéhradeckém kraji.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám