Hlavní obsah

V noci znovu hrozí náledí, v sobotu večer i sněžení

Novinky, jas

Meteorologové v pátek vydali další varování před tvorbou náledí. Na jihu a západě Čech upozorňují rovněž na vydatné sněžení, které se bude vyskytovat od sobotního večera do neděle. Na Šumavě může podle nich připadnout až 20 centimetrů sněhu. Varování před sněžením platí až do nedělního rána pro Karlovarský, Plzeňský a Jihočeský kraj. Ledovka bude hrozit na celém území do sobotního rána.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Podle Českého hydrometeorologického stavu (ČHMÚ) začne na naše území od severozápadu proudit chladný vzduch.

„Během pátečního večera a noci na sobotu bude postupně oblačno až polojasno a při poklesu teploty vzduchu pod bod mrazu se bude místy tvořit náledí nebo zmrazky,” uvádí výstraha.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

V sobotu odpoledne a večer se od jihozápadu postupně přidá sněžení, přičemž na jihozápadě území půjde o vydatné srážky. V polohách pod 400 metrů budou srážky zpočátku dešťové nebo smíšené.

„Předpokládáme, že do nedělního rána napadne na našem území většinou od jednoho do sedmi centimetrů, na jihu a jihozápadě Čech 10 až 15 centimetrů a na Šumavě kolem 20 centimetrů nového sněhu,” očekává ČHMÚ.

Vzhledem k tomu, že ve druhé polovině noci začne zesilovat vítr, mohou se na silnicích tvořit i sněhové jazyky.

Reklama

Výběr článků

Načítám