Hlavní obsah

Nebe nad Prahou rozzáří Stroj času za milión korun

Novinky, val

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Oblohu nad hlavním městem tradičně rozzáří novoroční ohňostroj 1. ledna nového roku. Tentokrát ponese název Stroj času a město vyšel na zhruba milión korun.

BEZ KOMENTÁŘE: Novoroční ohňostroj v PrazeVideo: Novinky

 
Článek

Ohňostroj bude odpálen z Letenských sadů ve čtvrtek v 18 hodin. Potrvá 10 minut a 15 vteřin a bude rozdělen do pěti historických obrazů: Sametová revoluce, Spartakiáda, Kat a blázen, Kolem světa a zpět, Blýská se na lepší časy.

„Ohňostroj nese název Stroj času a provede nás napříč časem v pěti obrazech oddělených pěti mezidobými přechody. Bude jej možné sledovat nejen z mostů a nábřeží, ale také z mnoha výše položených míst v Praze a bude také synchronizován s hudbou. Hudební přenos si diváci ohňostroje budou moci naladit na frekvenci rádia Regina 92,6 FM,“ informoval na svých stránkách pražský magistrát.

Vlastnímu zahájení ohňostroje bude předcházet vypálení pěti signálních ohňostrojů v pěti posledních vteřinách odpočítávání. Mají za úkol rozehnání ptáků a drobné zvěře z blízkosti odpaliště těsně před spuštěním pyrotechniky.

„Kolem odpaliště bude ohrazen bezpečnostní okruh, který bude hlídán strážníky Městské policie. Bezpečnostní opatření v prostoru Letenských sadů budou platit od hodin 31. prosince 2014 od 8:00 hodin do 2. ledna 2015 do 10:00 hodin. V Letenských sadech budou k dispozici dva sanitní vozy RZS a dvě hasičské autocisterny CAS. Na nábřeží Edvarda Beneše bude k dispozici jeden sanitní vůz RZS a jedna hasičská autocisterna CAS,“ uvedl magistrát.

Dopravní omezení

K ohňostroji se vážou také dopravní omezení. Od 17 do 19 hodin budou pro veškerý provoz uzavřeny některé komunikace v centru metropole. Týká se to Dvořákova náměstí v úseku Štefánikův most až náměstí Jana Palacha, nábřeží Edvarda Beneše v úseku Klárov až Štefánikův most, Čechův most, Mánesův most a Štefánikův most, dále Smetanovo nábřeží, Křižovnická a Divadelní ulice a část ulic Hradební, Haštalská, Bílkova, Maiselova a Břehová.

Dopravní podnik posílí od 17:30 do 19 hodin provoz metra, naopak od 17:30 do 18:30 bude obousměrně přerušen provoz tramvají v úsecích Dukelských hrdinů - nábřeží Kpt. Jaroše – nábřeží Edvarda Beneše – Klárov, Štefánikův most – Dlouhá třída, Palackého náměstí – Jiráskovo náměstí – Národní divadlo – nám. Jana Palacha - Čechův most, Mánesův most, Most Legií.

Praha za ohňostroj zaplatí 988 201 korun bez DPH, jeho dodavatelem je společnost Ohňostroje Krupička.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám