Hlavní obsah

Senát slavil osmnáctiny, Štěch chválil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ze Senátu se podle jeho předsedy Milana Štěcha (ČSSD) stala komora regionálních osobností, které nemají potřebu na sebe za každou cenu upozorňovat a dohánět tak chybějící sebevědomí. Štěch to ve středu uvedl na shromáždění, které se uskutečnilo při příležitosti 18. výročí založení horní parlamentní komory.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Předseda Senátu Milan Štěch

Článek

Štěch ve svém projevu podpořil i zavedení finančních postihů pro zákonodárce absentující na jednání. Senátoři by podle něj měli své další aktivity utlumit a plně se věnovat práci v komoře, do níž byli zvoleni.

„Kdo kandiduje, musí být připraven na to, že vše ostatní, co dělal dosud, bude po zvolení moci vykonávat až nad rámec svých senátních povinností,“ prohlásil Štěch. Pro koho není senátorství práce číslo jedna, „ten by měl svůj postoj změnit“, uvedl předseda horní komory, v jejíchž řadách je mnoho starostů, lékařů, ale i například majitelé velkých firem.

Plat má být za odvedenou práci

„Osobně podporuji návrh na přijetí mechanismu, který bude v návaznosti na účast na jednáních a hlasování pléna a výborů dotýkat se našich platů. Je to běžná praxe i v jiných profesích. Každý má být placen za odvedenou práci,“ podotkl Štěch.

O zavedení sankcí za neomluvenou absenci zákonodárců se mluvilo v souvislosti se zákonem o zvýšení platů ústavních činitelů, který má horní komora schvalovat ve čtvrtek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám