Hlavní obsah

Babiš chce podat trestní oznámení na nemocnici, kterou vedl ministr Němeček

– Praha • Aktualizováno

Ministr financí Andrej Babiš (ANO) chystá trestní oznámení kvůli hospodaření ostravské fakultní nemocnice, kterou v minulosti vedl ministr zdravotnictví Svatopluk Němeček (ČSSD). S tím má Babiš dlouhodobě spory. Babiš informaci o trestním oznámení zveřejnil na svém internetovém blogu.

Foto: David W Cerny, Reuters

Ministr financí a předseda hnutí ANO Andrej Babiš

Článek

Babiš už dříve upozorňoval na údajně nevýhodné nákupy zdravotnického zařízení v ostravské nemocnici.

Ministři se přeli už v minulosti. Znovu se spor rozhořel v pátek, kdy Němeček kritizoval média, která vlastní Babišova firma Agrofert. Tvrdil, že o něm lžou a jejich záměrem je ho poškodit. [celá zpráva]

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Babiš pak Němečkovi doporučil nastoupit protialkoholickou a psychiatrickou léčbu. [celá zpráva]

Roztržkou se bude ve středu zabývat koaliční rada.

Babiš na kritice trvá

Babiš na kritice Němečka trvá a tvrdí, že se Němeček snaží odvést pozornost od problémů, které v resortu má a které neřeší.

„Mým hlavním zájmem je, aby se tu nerozkrádaly veřejné finance. Proto se chystám podat trestní oznámení na hospodaření ostravské fakultní nemocnice,” uvedl v blogu Babiš. Babišova podezření se týkají nákupu kybernetického nože či počítačové tomografie (CT).

Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) si myslí, že by si to ministři měli mezi sebou vyříkat, a ne podávat trestní oznámení. „Je to věc, která je metodou pana Babiše, pro nás pro sociální demokraty to není metoda. My nebudeme podávat trestní oznámení na ministry z hnutí ANO,” řekl v pondělí novinářům Sobotka.

Dodal, že Němeček jej ujistil, že má čisté svědomí a že věc už byla v minulosti policií prověřována. Vyšetřování ale bylo zastaveno.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám