Hlavní obsah

Jak bude o víkendu? Těšte se na aprílové počasí

Novinky, zpe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pranostika, že na Bohumíra (8. listopadu) příroda k spánku se ubírá, letos rozhodně platit nebude. Místo klasického podzimního počasí bude v Česku následující čtyři dny jako na apríla. Oblačnost bude proměnlivá, mohou se objevit mlhy i déšť, odpoledne by mělo být polojasné. Teploty se mohou vyšplhat až ke třinácti stupňům Celsia, sdělila Novinkám Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress. Teplé počasí má vydržet i příští týden.

Foto: ČTK/AP

Článek

Ve čtvrtek by mělo být oblačno až zataženo, od západu dorazí déšť, na Moravě a ve Slezsku by mělo začít pršet večer. Teploty se budou v Čechách pohybovat kolem osmi až dvanácti stupňů Celsia, v Ostravě by však měla denní maxima dosáhnout až 18 stupňů.

V pátek by mělo být oblačno s občasným deštěm, srážky by však měly během odpoledne ubývat. Ranní minima budou v rozmezí 11 až 7 °C, večerní teploty se v Čechách budou pohybovat mezi 8 a 12 °C a na Moravě mohou vystoupat až k patnácti stupňům Celsia.

Počasí v sobotu a neděli bude mít podle Honsové aprílový ráz. Oblačnost bude v oba dva víkendové dny proměnlivá, zpočátku bude zataženo, na některých místech  se objeví ranní mlhy i déšť.

„V sobotu a především v neděli by mělo být odpoledne polojasné. Ranní minima budou v sobotu v intervalu 10 až 6 °C, v odpoledních maximech se rtuť teploměru vyhoupne na 9 až 13 °C,“ uvedla Honsová.

Nedělní ráno bude o něco chladnější než sobotní, teploty se budou pohybovat mezi 8 až 4 °C, odpoledne by měly být teploty identické se sobotními, tedy 9 až 13 °C.

V první polovině příštího týdne se můžeme těšit na nízkou oblačnost a teploty mezi 9 až 14 stupni Celsia. „Martin na bílém koni tedy zatím nepřijede,“ řekla Honsová a tvrdí, že s přepisováním teplotních rekordů meteorologové letos ještě neskončili.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám