Hlavní obsah

Hloupý stařík, označil Renč režiséra Němce, který vrátil státní vyznamenání

Režisér Jan Němec, který vrátil vyznamenání od Václava Havla, je podle jeho o generaci mladšího kolegy Filipa Renče zapšklý a hloupý stařík. Renč to dnes řekl v rozhovoru s Rádiem Impuls. Němec svým činem protestoval proti tomu, že podle něj současný prezident Miloš Zeman vyznamenává některé umělce jen na oplátku za jejich podporu v politice. Renč byl jedním z letos oceněných.

Nechtěl bych být takhle zapšklý a hloupý stařík, říká o Němcovi RenčVideo: Radio Impuls

 
Článek

"Že pan Němec tady dělá takový gerontofiligický gesta, že vrací svoje vyznamenání, který dostal od pana Havla, mně to přijde směšný a smutný zároveň. Když se dožiju jeho věku, tak bych nechtěl být takhle zapšklý a hloupý stařík, jako je on," řekl Renč.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Režisér Filip Renč s Medailí Za zásluhy

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

"Prostě jenom hlupák si může myslet, že člověk dostane státní vyznamenání za to, že o něm natočí jeden nebo dva reklamní spoty, které trvají minutu. Já jsem toho snad v životě natočil trochu víc. Já se domnívám, že za to mám to ocenění, a ne za jeden spot," uvedl také režisér, který se podílel na Zemanově prezidentské kampani.

Jan Němec vrací medailiVideo: Česká televize ČT24

Němec vrátil medaili Za zásluhy II. stupně, kterou převzal v roce 2002 od tehdejšího prezidenta Václava Havla. "Současná hlava státu postavila do stejné řady zachránce židovských dětí či státníka, který se významně osobně podílel na porážce Adolfa Hitlera, s filmovými tvůrci, kteří nikterak nepřispěli k československé státnosti. Pouze ve své profesi přímo či nepřímo pomohli jednotlivé osobě k politické kariéře," uvedl Němec ke svému protestu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám