Hlavní obsah

Sobotka: Zdravotníkům se platy zvýší až od ledna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Platy zdravotníků se na rozdíl od ostatních státních zaměstnanců zvýší až od ledna příštího roku. Uvedl to premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) v České televizi (ČT). Státní zaměstnanci by měli dostat přidáno o 3,5 procenta víc už v listopadu. Vláda o tom bude jednat ve středu.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD)

Článek

"Platy zdravotníků se zvýší od 1. ledna příštího roku, nebudou se zvyšovat teď v listopadu, protože platy zdravotníků nejsou financovány přímo ze státního rozpočtu," řekl ČT Sobotka.

Ministerstvo práce a sociálních věcí v důvodové zprávě k návrhu nových platových tabulek už dřív připouštělo, že ve zdravotnictví může být růst platů už od listopadu problém.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Jednak miliarda korun vyčleněná letos na mzdy nebude stačit i pro zdravotníky, jednak se peníze na zdravotnictví dostanou do nemocnic pouze prostřednictvím úhradové vyhlášky. A ta se právě mění vždy až k 1. lednu, novelizovat ji v průběhu roku není možné.

Kabinet před několika týdny slíbil státním zaměstnancům, že dostanou od listopadu přidáno o 3,5 procenta. Někteří si pak přilepší znovu ještě od ledna, celkem pětiprocentní nárůst proti současnému stavu by se měl týkat policistů, hasičů a dalších členů ozbrojených složek. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám