Hlavní obsah

Skla aut polepil vandal samolepkou ČSSD, jde jen těžko sundat

– Ostrava
Právo, plk

Desítky ostravských řidičů naštval v noci ze středy na čtvrtek neznámý vandal, který vylepil na jejich auta samolepku s tváří lídra sociální demokracie Lumíra Palyzy se starým logem ČSSD. Ostravská ČSSD se od lepení samolepek distancovala, považuje to za předvolební útok. Případem se už zabývá policie.

Foto: Pavel Karban, Právo

Samolepky brání řidičům ve výhledu do zpětných zrcátek.

Článek

Samolepky se objevily na sklech automobilů například v Ostravě-Jihu, Moravské Ostravě a Přívozu, Fifejdách i Porubě. „Lepili to na sklo automobilů tak, aby řidiči neviděli na zpětná zrcátka. Samolepka je udělána speciálně tak, aby šla špatně sundat,“ popsal Palyza.

Ten potvrdil, že ještě v noci oznámil okresní tajemník ČSSD v Ostravě David Látka vše policii. Důvodem je poškození strany nejen v předvolebním boji. Samotný volební lídr soc. dem. v Ostravě se chce připojit k oznámení v průběhu dne.

Skutečnost, že se policisté případem zabývají, potvrdila policejní mluvčí Gabriela Holčáková s tím, že nyní prošetřují okolnosti samotné události. „Dělá se dokumentace polepených vozidel, zjišťuje se, zda byla způsobena škoda na majetku a kdo auta samolepkami opatřil,“ popsala a dodala, že nelze nyní dopředu říct, zda byl vůbec spáchán přestupek či trestný čin.

Premiér a předseda ČSSD Bohuslav Sobotka považuje předvolební útok v Ostravě za důsledek nízké úrovně politické kultury v ČR a jasnou snahu poškodit sociální demokracii před volbami.

„Místní organizace podala trestní oznámení na neznámého pachatele a pevně věřím, že viník bude dopaden,“ uvedl Sobotka.

Foto: Pavel Karban, Právo

Na samolepkác je staré logo strany

V Ostravě se tak opakuje situace z roku 2010, kdy krátce před volbami někdo na přední i zadní skla automobilů v centru Ostravy vylepil padělky plakátů ODS. Tehdejší starosta Moravské Ostravy a Přívozu a volební lídr ODS Miroslav Svozil podal tehdy na neznámého pachatele trestní oznámení. Svozil se od vylepování plakátů v říjnu 2010 důrazně distancoval, měl za to, že někdo chtěl ODS před volbami poškodit.

Reklama

Výběr článků

Načítám