Hlavní obsah

TOP 09 podala kvůli přelepeným billboardům žalobu

– Praha

TOP 09 se rozhodla bránit proti nedávnému přelepení předvolebních plakátů v metropoli žalobou na společnost BigMedia. V úterý to potvrdil volební manažer TOP 09 Jaroslav Poláček, podle něhož byla strana poškozena. Soud již před časem předběžným opatřením nařídil plakáty vrátit, nicméně společnost pod ně přidala odkaz na vlastní stránky, kde se ohrazuje proti výrokům předsedy TOP 09 Karla Schwarzenberga.

Foto: Svaz provozovatelů venkovní reklamy, ČTK

Pracovník firmy přelepuje billboard Tomáše Hudečka bílým papírem.

Článek

Boj mezi primátorem Tomášem Hudečkem (TOP 09) a Svazem provozovatelů venkovní reklamy (SPVR), za kterým stojí BigMedia, se táhne několik týdnů. BigMedia přelepila volební billboardy Hudečka bílým papírem 11. září. Podle nich postavila TOP 09 v Praze reklamní panely větší než šest metrů čtverečních, které povolují nové předpisy, a navíc porušují zákon. Podle firmy nemají například stavební povolení, posudek statika a povolení odboru dopravy. Hudeček to odmítl.

Na vrácených billboardech se však objevil odkaz na zmíněný dopis Schwarzenbergovi. Ten v minulosti mimo jiné například řekl, že některé firmy se domnívají, že jejich zájmy jsou nadřazeny předpisům. To firma v dopise dementovala.

Nové billboardy již vznikat nebudou

Firma před časem rovněž spustila kampaň "Pražane, i ty přicházíš o peníze", v níž kritizuje smlouvu mezi Prahou a reklamní firmou JCDecaux. Další plakáty odkazují na internetovou stránku www.prahapodlehudecka.cz, kde svaz kritizuje stavební předpisy omezující reklamu nad šest metrů čtverečních.

Podle sdružení přijde Praha o stamilióny korun, které jí z velkoplošných reklam plynou. Na základě předpisů totiž nebudou moci vznikat nové billboardy, a až těm současným skončí platné stavební povolení, firmy budou muset obří reklamní poutače a plochy odstranit.

Primátor již dříve s kritikou nesouhlasil, je prý založena na lživých údajích. Považuje ji za nedemokratický zásah do voleb.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám