Hlavní obsah

Sobotka chce železnicí spojit pražské letiště s Masarykovým nádražím

Novinky, Václav Lang

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Premiér Bohuslav Sobotka prosazuje, aby se Letiště Václava Havla v Ruzyni spojilo železnicí s Masarykovým nádražím v centru Prahy. Preferuje tuto možnost před variantou prodloužení metra až na letiště a hodlá ji podporovat ze své funkce předsedy vlády. Železnice by mohla začít fungovat za osm let.

Foto: Václav Lang, Novinky

Zleva Petr Dolínek, Miloslav Ludvík, Bohuslav Sobotka a Jan Mládek na pondělním setkání s novináři

Článek

Sobotka na setkání s novináři, kde vystoupil spolu s kandidátem ČSSD na primátora Prahy Miloslavem Ludvíkem a s ministrem průmyslu a obchodu Janem Mládkem, označil za prioritu pro hlavní město zejména rozvoj dopravní infrastruktury. Patří k němu podle Sobotky dostavba velkého městského okruhu a propojení dálnic D1 a D11, tak aby se snížil přetlak kamiónů v Praze.

Postavil se také za vybudování železniční trati z letiště do centra Prahy. „To, co potřebujeme, je vybudování důstojného propojení mezi centrem města a Letištěm Václava Havla,“ prohlásil premiér.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Fungovat by mohla za osm let

Výstavbu této trati chce podporovat ze své pozice premiéra bez ohledu na to, zda se sociální demokraté dostanou do pražského zastupitelstva. „Vidím tady poměrně vysokou ekonomickou návratnost,“ prohlásil a dodal, že na stavbu by mohly jít prostředky z Evropské unie.

Železniční trať z letiště by mohla začít fungovat za osm let, předpokládá zastupitel za ČSSD Petr Dolínek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám