Hlavní obsah

Policisté v Teplicích zajistili při pochodu proti islamizaci pět lidí

• Aktualizováno
Právo, ape

Celkem pět lidí omezili na svobodě policisté po pochodu proti islamizaci, který v Teplicích v sobotu odpoledne pořádala Dělnická strana sociální spravedlnosti (DSSS). Zhruba stovka příznivců DSSS se po mítinku proti islamizaci vydala do Šanovského parku, kde se scházejí Arabové, kteří jsou hosty místních lázní. Tam na pochodující čekal zhruba stejný počet antifašistů a levicových anarchistů.

Foto: Aleš Pelikán, Právo

Protiislámský pochod DSSS v Teplicích

Článek

Policisté v Šanovském parku ohradili páskou místo, které měla zabrané k pochodu Dělnická strana sociální spravedlnosti. Za páskou zůstávali levicoví aktivisté. Na místě na sebe obě skupiny pokřikovaly.

Dva z aktivistů na místě zadrželi zakuklení policisté v civilu. Ihned je spoutali a odvezli.

„Celkem bylo na svobodě omezeno pět lidí,“ řekl Právu teplický policejní mluvčí Daniel Vítek s tím, že jeden člověk byl předveden ke zjištění totožnosti, druhý za neuposlechnutí výzvy veřejné osoby a další za přestupek proti občanskému soužití. Dvě osoby byly zajištěny ještě před začátkem akce, další v průběhu pochodu a další dvě při konfliktu v Šanovském parku.

Policisté zabavili i několik zbraní, například prak, kasr, řetěz, baseballovou pálku, mačetu, boxer i násady a nože.

Foto: Aleš Pelikán, Právo

Policisté v Šanovském parku

Foto: Aleš Pelikán, Právo

Zadržení dvou lidí z tábora levicových aktivistů

Ve městě je již klid

Obě skupiny uklidňoval antikonfliktní tým, po trase na pochod dohlížely desítky městských i státních policistů. Situaci monitoroval vrtulník i speciální dodávka policie nasazovaná právě na demonstrace a shromáždění.

Obě skupiny nakonec od sebe oddělili policejní těžkooděnci a stoupenci DSSS z místa odešli. Následně se rozešli i antifašisté. Podle Vítka je ve městě již klid.

Na pořádek dohlíželo téměř 200 policistů.

V Šanovském parku nebyl v době pochodu ani jeden z arabských hostů lázní. Jejich skupiny byly v týdnu upozorňovány, aby se v místě v sobotu příliš nezdržovali.

Arabové prý dělají v Teplicích nepořádek

Protiarabské nálady začaly ve městě eskalovat s letošním neobvyklým přílivem klientů teplických lázní zejména ze zemí Perského zálivu. Místní si stěžují především na nepořádek, který po sobě Arabové zanechávají především právě v Šanovském parku, kde do noci piknikují na trávě, přičemž jsou velmi hluční.

Arabští muži navíc zapůjčenými auty ignorují dopravní předpisy, jejich děti se zase bezohledně prohánějí po cestách v parku na kolech či kolečkových bruslích.

Foto: Aleš Pelikán, Právo

Levicoví aktivisté čekali na pochod DSSS v Šanovském parku

Reklama

Výběr článků

Načítám