Hlavní obsah

Šéfem krajského soudu v Ústí má být Dörfl, navrhla komise

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ústí nad Labem

Na post předsedy krajského soudu v Ústí nad Labem vybrala v pondělí ministerská komise v opakovaném výběrovém řízení Luboše Dörfla, předsedu senátu Vrchního soudu v Praze. Jan Veselý, předseda okresního soudu z Mělníku, kterého nominovala ministerská komise již dřív, ale prezident Miloš Zeman jej jmenovat odmítl, skončil na druhém místě.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Sídlo Krajského soudu v Ústí nad Labem

Článek

Na třetím místě skončila podle informací Práva místopředsedkyně krajského soudu v Ústí nad Labem Iveta Hendrychová a na čtvrtém její kolega ze soudu Ondřej Peřich. Na páté místo umístila výběrová komise předsedu Okresního soudu v Teplicích Romana Dobeše.

Komise ministerstva spravedlnosti rozhodovala podruhé. Zatímco poprvé ji vedla bývalá náměstkyně Hana Marvanová, tentokrát komisi předsedal náměstek Robert Pelikán.

Její první doporučení, které mělo do křesla šéfa ústeckého krajského soudu vynést Jana Veselého, prezident Zeman nevyslyšel. Jmenovat ho odmítl údajně kvůli jeho nedostatečným pracovním výsledkům.

„Pan prezident při svém rozhodování zohlednil negativní stanovisko Soudcovské unie a také to, že Okresní soud v Mělníku se z hlediska hodnocení umisťoval na posledních místech,“ vysvětlil postoj Hradu mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček.

I šéfka úřadu Jana Válková tehdy s návrhem váhala. Proti Veselému se totiž postavila i soudcovská rada Ústeckého soudu. Upozorňovala například na to, že Veselý nemá praxi u krajského soudu. Dörflovi tato praxe nechybí.

Reklama

Výběr článků

Načítám