Hlavní obsah

Stydím se, že tu musím sedět, řekl Babiš o jednání Sněmovny

Praha
Aktualizováno

Ministr financí Andrej Babiš se v pátek opět nelichotivě vyjádřil o jednání Poslanecké sněmovny. Řekl, že kdyby měl za sebe dobrou náhradu, rezignoval by. „Stydím se za to, že tu musím sedět,” řekl. Páteční jednání považuje za ostudu všech politiků.

Andrej Babiš se rozčiluje nad průběhem jednání SněmovnyVideo: Česká televize ČT24

 
Článek

"To, co se předvádí ve Sněmovně, je absolutně nechutné. Já se nedivím našim občanům, že pohrdají politiky, a strašně se stydím za to, že tady vůbec sedím," řekl viditelně rozčilený Babiš novinářům. "Nic jsme neudělali a klasické parlamentní strany se tady předvádějí, ukazují, kdo má většího," podotkl také.

Poslanci ČSSD se na schůzi snažili napravit svou chybu ze středečního hlasování, což kritizovala opozice. ČSSD se následně pokusila využít nepřítomnosti poslanců opozičních stran a prosadit, aby se o zákonech ve třetím čtení hlasovalo častěji, čímž by bylo možné ztížit opozici obstrukce. [celá zpráva]

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Foto: Petr Horník, Právo

Ministr financí Andrej Babiš na schůzi Sněmovny

Babiš už po svém zvolení označil jednání dolní komory za nudná. Má při nich prý pocit marnosti a ztraceného času. Poslanci prý čtvrt hodiny popisují to, co se dá říct několika větami.

Sněmovna ho prý nemotivuje a nikdy v ní pracovat nechtěl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám