Hlavní obsah

Poslanci chtějí zřídit vyšetřovací komisi k předražené dálnici D47

Novinky, Václav Lang

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Skupina poslanců v čele s poslankyní Úsvitu Olgou Havlovou v pátek předložila návrh na zřízení parlamentní vyšetřovací komise k případu předražené výstavby dálnice D47. Návrh podpořili poslanci napříč politickým spektrem.

Foto: Petr Horník, Právo

Zleva bývalá šéfka kontroly kvality na ŘSD Miloslava Pošvářová, Olga Havlová z hnutí Úsvit, Herbert Pavera z TOP 09 a Karel Šídlo z KSČM na tiskové konferenci

Článek

Havlová na páteční tiskové konferenci uvedla, že týž den podala návrh předsedovi Poslanecké sněmovny Janu Hamáčkovi. Má podporu části poslanců Úsvitu, TOP 09, lidovců a komunistů. K návrhu se přiklonila pětina všech poslanců, což je podmínka pro vytvoření komise. Poslanci proto předpokládají, že Hamáček jejich návrhu vyhoví.

Komise má mít devět členů z řad poslanců. Jako odborná poradkyně má být k dispozici bývalá šéfka kontroly při ŘSD Miloslava Pošvářová. „Budu k dispozici poslancům k tomu, aby se dozvěděli, jak dálnice vypadá,“ uvedla v pátek.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Připomněla také, že kilometr dálnice stál miliardu korun. „Občané tohoto státu mají právo na to, aby se vady bezplatně opravily,“ prohlásila.

Reklama

Výběr článků

Načítám