Hlavní obsah

Dálnice D3 na Táborsku je po noční uzavírce opět průjezdná

– Tábor

První noční uzavírka, při níž začali stavbaři instalovat železniční most, skončila nad ránem na dálnici D3 nedaleko Tábora. Komunikace je tak v úseku mezi 63. a 70. kilometrem opět v obou směrech průjezdná. Dálnice bude neprůjezdná opět od úterních 20. hodin a v noci na čtvrtek. Podle policie nevznikly při noční uzavírce žádné problémy.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Dálnice byla uzavřena kvůli instalaci železničního mostu přes vozovku, který bude součástí tranzitního koridoru mezi Děčínem a Dolním Dvořištěm.

Článek

Ve směru z Prahy do Českých Budějovic se museli řidiči kvůli uzavírce napojit na dálnici až na exitu 70 u Chotovin, do té doby jeli po silnici I/3. Vozidla v opačném směru zase u Chotovin musela dálnici opustit.

Most, který Správa dopravní a železniční cesty na Táborsku instaluje, bude dlouhý 124 metrů a nad dálnicí povede ve výšce 7,5 metru. Stavba je součástí projektu modernizace tratě v úseku Tábor - Sudoměřice u Tábora.

Z Prahy do Budějovic za 92 minut

Po budovaném IV. tranzitním železničním koridoru mají v budoucnosti vlaky jezdit rychlostí až 160 kilometrů za hodinu. Cestující se tak dostanou z Prahy do Českých Budějovic za 92 minut. Jde o první úplnou uzavírku na dálnici D3. Z různých důvodů byl na ní zatím vždy jen omezen provoz a sveden do jednoho pruhu. Nynější uzavírka je plánována na tři noci, takže úsek bude opět uzavřen dnes od 20:00 a naposledy bude neprůjezdný v noci na čtvrtek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám