Hlavní obsah

Provoz v pražských ulicích omezují opravy tramvajových tratí i silnic

Novinky, Barbora Klocová
Praha

Prahu čekají o prázdninách tradiční opravy a uzavírky. Pozor by si měli řidiči dávat například na Nuselském mostě, ve Strahovském tunelu nebo na Karlově náměstí.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Dopravu omezí opravy tramvajových tratí o silnic.

Článek

Na Karlově náměstí by měli řidiči do 8. srpna počítat s omezením mezi Žitnou a Resslovou ulicí. Zachován zde bude pouze jeden jízdní pruh. Důvodem je rekonstrukce tramvajové trati. Do 6. července bude úplně uzavřen tramvajový přejezd na křižovatce Karlovo náměstí a Odborů. Jednopruhová objízdná trasa vede okolo Novoměstské radnice.

Foto: David Ryneš, Mapy.cz

Karlovo náměstí - mezi ulicemi Odborů a Ječná do 19. 7. 2014: částečná omezení a mezi ulicemi Resslova a Na Moráni od 19. 7. do 9. 8. 2014: částečná omezení

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Do 7. října by měla trvat oprava Strahovského tunelu, řidiči ale projedou bez větších komplikací. „Doprava v tunelu bude omezena jen částečně. Dotkne se to zejména omezení rychlosti v obou směrech a uzavírky části jízdních pruhů na vjezdové a výjezdové rampě, dále bude doprava vedena po zbylé části komunikace,“ uvedl šéf TSK Ladislav Pivec. V tunelu se sanují pilotové stěny.

Foto: David Ryneš, Mapy.cz

Strahovský tunel - do 7. 10. 2014: sanace pilotových stěn, částečná omezení

V pondělí začala i oprava křižovatky ulic Mírového hnutí a K Horkám na Chodově. Správa komunikací slibuje ukončit opravy do konce října. Kromě sedmi až osmi dnů úplné uzavírky v září by měli řidiči projet jen s dílčím dopravním omezením.

Úplná uzavírka části Malešické ulice v Praze 10 (v úseku mezi Bacháčkovou a Univerzitní) potrvá až do 14. září. Důvodem je rekonstrukce vozovky, chodníků a přechodů.

Foto: David Ryneš, Mapy.cz

Malešická v úseku Bacháčkova-Univerzitní - do 14. 9. 2014: úplná uzavírka

V Moskevské v Praze 10 neprojedou řidiči v úseku Ruská–nám. Svatopluka Čecha. Předpoklad ukončení prací je v srpnu, opravy jsou rozděleny do tří etap.

Foto: David Ryneš, Mapy.cz

Moskevská v úseku Ruská - náměstí Svatopluka Čecha - konec 08/2014: úplná uzavírka na etapy

Do 17. července mírně omezí provoz v ulici Generála Šišky v Praze 12 rekonstrukce povrchu vozovky.

Foto: David Ryneš, Mapy.cz

Generála Šišky - do 17. 7. 2014: částečná uzavírka po polovinách

Do 28. září budou silničáři pracovat v ulici Doupovská v Praze 15. Kompletně vymění povrch vozovky, průjezdná bude po etapách vždy jen jedna strana silnice. Rekonstrukce přinese mimo jiné sedm opravených zastávek a bezbariérové přechody pro chodce.

Foto: David Ryneš, Mapy.cz

Doupovská - do 28. 9. 2014: částečná uzavírka po etapách, vždy jednosměrný provoz

 Pokračovat budou opravy Nuselského mostu

Silničáři budou pokračovat i v rekonstrukci Nuselského mostu, která je rozdělena na dvě etapy. První by měla skončit 2. července, od dalšího dne se začne s opravami ve směru do centra. Ty by měly trvat do 28. srpna. „Po celou dobu rekonstrukce budou vždy zachovány minimálně dva jízdní pruhy pro oba směry,“ uvedl Pivec.

Foto: David Ryneš, Mapy.cz

Nuselský most - do 2. 7. směrem z centra, od 3. 7. do 28. 8. 2014 směrem do centra: bude zachován provoz 2+2

Plánované stavby

Na přelomu července a srpna by měla začít oprava Vinohradské ulice v úseku mezi ulicemi Jana Želivského a Počernická. Návrh počítá se souvislou údržbou silnice po polovinách.

Foto: David Ryneš, Mapy.cz

Vinohradská v úseku Jana Želivského-Počernická - začátek 07/08 2014: údržba po polovinách

Na Štěrboholské radiále by se měli řidiči připravit na uzavírku před lanovým mostem směrem do centra v celé šíři. Opravy potrvají dva měsíce od začátku srpna do konce září. Objízdná trasa povede po jižní větvi ve dvou pruzích pro každý směr.

Od 20. července do 30. října budou silničáři opravovat vozovky a chodníky v Londýnské ulici. Úplná uzavírka se bude týkat úseku mezi Bruselskou a Rumunskou.

Foto: David Ryneš, Mapy.cz

Londýnská v úseku Bruselská-Rumunská - od 20. 7. do 30. 10. 2014: úplná uzavírka

„Je možné, že se v průběhu léta podaří začít i další stavby,“ uvedla tisková mluvčí TSK Barbora Lišková.

Letní čištění komunikací

Spolu s rekonstrukcemi budou v ulicích pracovat i údržbáři při čištění komunikací. Letos budou mít vyšší rozpočet o více než 44 miliónů korun, které ušetřili díky mírné zimě.

„Rada hl. m. Prahy rozhodla o změnách v rozpočtu tak, aby ušetřené prostředky mohly být použity při letní údržbě komunikací,“ uvedl náměstek primátora Jiří Nouza.

Reklama

Výběr článků

Načítám