Hlavní obsah

ANO chce projednávat zákon o registru smluv na mimořádné schůzi

Novinky, Václav Lang
Praha

Zákon o registru smluv by mohla Sněmovna projednávat na mimořádné červencové schůzi, kterou chtějí vládní strany svolat kvůli služebnímu zákonu. Řekl to poslanec ANO Radek Vondráček, který rovněž uvedl, že do té doby skupina poslanců připraví komplexní pozměňovací návrh.

Foto: Petr Hloušek, Právo

MInistři ANO Helena Válková a Andrej Babiš na schůzi Sněmovny

Článek

Vondráček chce napřed iniciovat setkání některých poslanců, kteří se v přípravě zákona o registru smluv angažují. „Společně tomu dáme základní kostru a požádáme naše ministerstva, aby své připomínky zpracovala do nějakého konkrétního textu, a zpracujeme jeden komplexní pozměňovací návrh, který bude předložený v plénu,“ uvedl.

Sněmovna by pak mohla takový návrh projednávat na mimořádné červencové schůzi, naznačil Vondráček. „Bude to mimořádná schůze kvůli služebnímu zákonu a já bych tam chtěl dostat i registr smluv,“ řekl.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Nad jeho konkrétní podobou se poslanci, odborníci i veřejnost dohadují již měsíce. Iniciativa vzešla od organizace Rekonstrukce státu, proti stojí některé obce, které se obávají zbytečné administrativy.

Podle současných pozměňovacích návrhů by se povinné zveřejňování například nevztahovalo na faktury do 50 tisíc a v prvních dvou letech by nebyl povinný pro nejmenší obce. Úlevy ve zveřejňování faktur a smluv se mají týkat společností s majetkovou účastí státu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám