Hlavní obsah

Ministr Chovanec chce nakoupit stovky nových aut pro policisty a hasiče

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pardubice

Ministerstvo vnitra připravuje rozsáhlou výměnu techniky policejního a hasičského sboru a České pošty. Chce nakoupit kolem 800 osobních aut. Novinářům v Pardubicích to v úterý řekl ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD) po jednání Asociace krajů ČR.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační snímek

Článek

Nákup aut se uskuteční v letech 2014–2017 z rozpočtu ministerstva. Nákup a následný servis nových aut by měl vyjít na zhruba 429 miliónů korun.

Podle předsedy Asociace krajů ČR Michala Haška je obměna techniky profesionálních hasičů důležitá i pro dobrovolné hasiče. Právě k nim často směřují vozy vyřazené Hasičským záchranným sborem ČR. Obnovu techniky pak většinou financují kraje.

Ministerstvo vnitra zároveň vyjednává s Evropskou komisí (EK) o dvou projektech za zhruba 2,7 miliardy korun, které umožní policistům a hasičům získat lepší výbavu pro řešení krizových situací a mimořádných událostí. Hasičům by tak například při povodních mohly pomáhat nové záchranné automobilové plošiny, kontejnery nouzového přežití nebo zemní stroje.

Reklama

Související články

Stát by měl dotovat poštu, požaduje vnitro

Budoucnost pošty leží podle ministra vnitra Milana Chovance (ČSSD) ve franšízách. Přesto ale požaduje kvůli stabilizaci, aby pošta byla dotovaná státem ve výši...

Výběr článků

Načítám