Hlavní obsah

Před Zemanem se Chládek a Klaus ml. nepoprali

Právo, tin

Dva političtí soupeři, ministr Marcel Chládek (ČSSD) a odborný mluvčí pro oblast školství za ODS Václav Klaus mladší, si na sobotní schůzce u prezidenta Miloše Zemana kupodivu notovali. Chládek to řekl na úterní tiskové konferenci Asociace školních jídelen, které se zúčastnil s hlavním hygienikem Vladimírem Valentou.

Foto: Petr Horník, Právo

Ministr školství Marcel Chládek (ČSSD)

Článek

„Pan prezident se obával, abychom se tam spolu nepoprali. Ale Klaus řekl, že na mě útočit nebude, protože tam nebyla média,“ uvedl Chládek, který se prý s Klausem ml. shoduje asi tak ze sedmdesáti procent, co se týče školství. „Problémy vnímáme stejně, jen každý máme jiná řešení,“ řekl ministr.

Klaus ml. přitom nešetří na Chládkovu adresu kritikou. Právu nedávno řekl, že „jeho působení je chaotické a spíš tak chytá věci ve vzduchu“. A vysmál se ministrovu nápadu zavést jednotné přijímačky. „Pan ministr se asi zhlédl v severokorejském školském systému,“ napsal Klaus. [celá zpráva]

Chládek na úterní konferenci vyjádřil obavy, že školní jídelny spějí k zániku. „Existuje tlak na to, aby byly odstraněny ze školního systému a jejich služby byly nahrazeny nějakou firmou,“ varoval.

Víc peněz i nepedagogickým pracovníkům

Chládek se chce za jídelny prát: jsou podle něj zárukou, že děti dostanou alespoň jedno teplé jídlo denně. Navýšení peněz do školství, které žádá po ministru financí Andreji Babišovi (ANO), by se podle něj mohlo týkat i jídelen včetně personálu.

„Za 11 tisíc měsíčně vám tam nikdo vařit nebude. Chci, aby dostali přidáno i nepedagogičtí pracovníci,“ sdělil Chládek.

Ten vidí ve školních jídelnách spojence proti svému úhlavnímu nepříteli, automatům s pochutinami na školních chodbách, kterým nedávno vyhlásil válku. [celá zpráva]

Sám prý jde ve zdravém životním stylu příkladem: pochlubil se, že k obědu měl špagety.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám