Hlavní obsah

Deštivé ledové muže vystřídají příští týden letní teploty

Zatímco tento týden ledových mužů (Pankrác, Servác, Bonifác) přináší studené severozápadní proudění a s ním ochlazení a déšť, v příštím týdnu bude od jihozápadu proudit teplý vzduch a konec týdne přinese letní teploty až 27 stupňů Celsia.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Víkend bude ještě ve znamení oblačnosti, bude zataženo, přeháňky. V sobotu očekáváme trvalý déšť. Sobotní i nedělní ranní teploty 6 až 10 stupňů Celsia, v sobotu odpoledne v maximech 9–13, na jihozápadě 15. V neděli bude o něco tepleji, v maximech 14 až 18 stupňů,“ řekla Novinkám Dagmar Honsová z pražského Meteopressu.

Teploty však budou podle ní stále stoupat a ke zlomu má dojít už v pondělí. „Od pondělí zvedne teplý vzduch od jihozápadu teploty hodně rychle nahoru, v maximech očekáváme 18 až 22 stupňů Celsia,“ uvedla Honsová.

Ve středu nás pak čekají již letní teploty, rtuť teploměrů se vyhoupne na 25 stupňů Celsia. Na této hranici se však nezdrží, ve čtvrtek má vystoupat přes 22–26 stupňů a v pátek budou teploty atakovat vpravdě červnovou hranici 23 až 27 stupňů.

Oblačnosti má podle Honsové celkově ubývat, ovšem později během týdne se přidají bouřky z tepla. V důsledku dešťů v počátečním období Honsová varovala před možným zvedáním hladiny potoků a řek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám