Hlavní obsah

Nový šéf policie chce potírat daňové úniky i extremismus

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD) v pondělí uvedl do funkce nového policejního prezidenta Tomáše Tuhého. Ten jako své priority zmínil boj proti finanční kriminalitě, korupci a extremismu. Zároveň chce policii stabilizovat.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ministr vnitra Milan Chovanec s nově jmenovaným policejním prezidentem Tomášem Tuhým

Článek

Podle Chovance by měl Tuhý odstartovat činnost policejního týmu Kobra, který se bude věnovat právě boji proti daňovým únikům. Na jeho vzniku se dohodl resort vnitra s ministerstvem financí. [celá zpráva]

Tuhý připomněl, že u policie pracuje 23 let a prošel všemi jejími úrovněmi. To mu podle jeho slov pomohlo definovat potřeby sboru. Po mnoha změnách minulých let chce policii především stabilizovat ať už personálně, tak finančně.

Nový policejní šéf zmínil rovněž důraz na zajištění bezpečnosti občanů, boj proti pouliční kriminalitě, drogám, extremismu i zmiňovaným daňovým únikům.

Tuhého soupeřem o post policejního prezidenta byl náměstek Generální inspekce bezpečnostních sborů Dušan Brunclík.

Reklama

Související témata:

Související články

Policii chtějí vést Tuhý a Brunclík

Ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD) v úterý uvedl, že o post policejního prezidenta se ucházejí dva zájemci. Podání přihlášky potvrdil stávající náměstek...

Výběr článků

Načítám