Hlavní obsah

Huslenky na Vsetínsku zaplavila blesková povodeň

Právo, Jiří Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Huslenky

Blesková lokální povodeň postihla v pátek večer obec Huslenky na Vsetínsku ve Zlínském kraji. Předcházela jí silná průtrž mračen, voda zaplavila sedm domů, s čerpáním museli pomáhat profesionální i dobrovolní hasiči. Nikdo nebyl zraněn.

Foto: HZS Zlínského kraje

Průtrž mračen způsobila v pátek večer v Huslenkách na Vsetínsku bleskovou povodeň.

Článek

„Operační středisko hasičů ve Zlíně přijalo v pátek v 18:36 hodin hlášení od člena dobrovolných hasičů obce Halenkov o výjezdu k čerpání vody po průtrži mračen. Již cestou k místu hasiči zjistili, že se voda valí přes cestu v části obce Huslenky, kde vnikla asi do sedmi domů,“ popsal Roman Žemlička z Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje.

Hasiči zahájili čerpání vody ze sklepení. Do obce byla následně vyslána jednotka profesionálních hasičů ze Vsetína a jednotka dobrovolných hasičů z Huslenek. Na místě bylo celkem pět zásahových vozidel.

„Obrovské množství vody po lokální přeháňce způsobilo ucpání odtokového potrubí a voda si tak našla svoji vlastní cestu. S uvolněním cesty pro nahromaděnou vodu musel být nasazen i bagr. Včasné nasazení techniky zajistilo okamžité snížení vodní hladiny. Výši škod na majetku určí pojišťovny ve spolupráci s jednotlivými poškozenými vlastníky domů,“ doplnil Žemlička.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám