Hlavní obsah

Radikální příznivci Bohemky a Baníku se porvali, policie je všechny sebrala

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Dvě skupinky radikálních příznivců Bohemky a Baníku se v pátek večer rvali na tajném místě v pražských Malešicích. Policie ale tomto plánu věděla a všechny sebrala. Kvůli řádění ostravských chuligánů v sobotním duelu se Spartou musel klub z Vršovic sáhnout ke zvýšeným bezpečnostním opatřením. Mimo jiné prodával vstupenky na jméno a jen v předprodeji. V den utkání už je nebylo možné koupit.

Radikální příznivci Bohemky a Baníku se porvaliVideo: Novinky

 
Článek

Policie zadržela v Malešicích 19 lidí. "Převážíme je na policejní služebnu pro podezření z přestupkového jednání, konkrétně narušení veřejného pořádku," popsal večer mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

Foto: Novinky

Fotbaloví chuligáni po bitce v pražských Malešicích

Ligové zápasy provázejí výtržnosti a s nimi spojená zvýšená bezpečnostní opatření již tradičně. Násilnosti se nevyhnuly ani utkání mezi Baníkem Ostrava a Spartou Praha v sobotu 22. března. O přestávce přilétly mezi baníkovce světlice, což si nenechali ostravští chuligáni líbit a asi stovka z nich vtrhla do sektoru hostů. Prolomili ploty v nárazové zóně, ale policejní kordon je naštěstí nepustil. Druhý poločas však kvůli tomu začal asi o dvacet minut později. [celá zpráva]

banik x spartaVideo: Novinky

Výtržností se fanoušci obou táborů v Ostravě dopouštěli i po zápase. Policisté zadrželi na třicet lidí, kteří omezovali dopravu, házeli pyrotechniku a kamení a napadali strážníky. Několik chuligánů bylo na základě záznamů z kamer a výslechů svědků následně obviněno.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám