Hlavní obsah

Předvolební sliby ANO a ODS jsou podle Falbra směšné a nesmyslné

Novinky, Václav Lang

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Europoslanec Richard Falbr (ČSSD), který jde do voleb do Evropského parlamentu z šesté pozice kandidátky ČSSD, se na páteční tiskové konferenci vymezil proti hlavním tématům konkurenčních stran ANO a ODS. Uvedl, že sociální demokraté nechtějí v kampani používat „směšné sliby“.

Článek

„Využiji tiskové konference, abych vám oznámil, že se chystáme volby vyhrát, protože máme zatím nejlepší program ze všech stran, které oznámily kandidaturu do Evropského parlamentu,“ prohlásil sebevědomě Falbr.

Sociální demokraté si nedávno odsouhlasili manifest pro volby do evropského parlamentu. „Je stručný a jasný,“ podotkl Falbr a zacílil na hlavní témata konkurenčních stran: „Nepoužíváme směšné sliby, jako například že zrušíme roaming. O tom jsme rozhodli už dávno a roaming bude zrušen do dvou let.“

Se zrušením roamingu vyrukovala nedávno jednička hnutí ANO Pavel Telička.

„Nepoužíváme nesmyslná hesla, jako že zrušíme Štrasburk, protože to prostě nejde – Francouzi to nikdy nepřipustí,“ dodal s tím, že další heslo, které ČSSD v kampani nepoužije, bude o nepřípustnosti zavedení eura v České republice. Euro přitom kritizuje jednička ODS Jan Zahradil, který rovněž prosazuje zrušení štrasburského sídla Evropského parlamentu.

Falbr však odmítl, že by byla jeho kampaň postavena na hanění cizích programů. „Ne, to není náš styl. Budeme seznamovat voliče s naším programem, protože chceme, aby v těchto evropských volbách zvítězila levice,“ řekl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám