Hlavní obsah

Kalousek chce prošetřit, zda se Janukovyč nedopustil zločinů proti lidskosti

Novinky, Václav Lang

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek s ohledem na situaci na Ukrajině nechal právníky, aby se obrátili na státní zastupitelství a evropské instituce kvůli prošetření toho, zda se ukrajinský prezident Viktor Janukovyč nedopustil potlačením protivládních demonstrací zločinů proti lidskosti.

Foto: Milan Malíček, Právo

Místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek

Článek

"Jsem hluboce otřesen událostmi na Ukrajině. Jsem přesvědčen, že žádný člověk, který respektuje Listinu práv a svobod, na jejichž obranu byla zřízena Rada Evropy, nemůže být lhostejný k násilí, které represivní aparát Janukovyčova režimu použil a používá proti občanům vlastní země," uvedl Kalousek.

"Obrátil jsem se proto dnes na renomovanou advokátní kancelář Choděra se zadáním, aby urychleně zpracovala můj podnět Nejvyššímu státnímu zastupitelství ČR a příslušným institucím EU, aby prošetřily, zda se prezident Janukovyč nedopustil zločinů proti lidskosti," dodal.

Reklama

Související články

Na Ukrajině se nedohodli, už 25 mrtvých

Provizorně zbudované středisko opozice, budovu odborů na hlavním náměstí v Kyjevě, zachvátil v noci požár. Stalo se to za pokračujících srážek opozice...

Zeman zvažuje zrušení návštěvy Janukovyče

Prezident Miloš Zeman odsoudil násilí na Ukrajině a konstatoval, že pokud neskončí, zváží zrušení pozvání prezidenta Viktora Janukovyče do ČR. Ukrajinský...

Výběr článků

Načítám