Hlavní obsah

Češi přilepení k obrazovkám fandili hokejistům

– Praha • Aktualizováno

Souboj nabitý emocemi si v úterý večer nenechali ujít hokejoví fanoušci po celé republice. V Praze se ke sledování federálního česko-slovenského derby na hrách v Soči sešli lidé hlavně v Olympijském parku na Letné, oči se upíraly víc k obrazovkám než k pivu také v mnoha pražských hospodách a barech.

Češi slaví výhru nad slovenskými hokejistyVideo: Novinky

 
Článek

Osmifinálový zápas, který vyhráli čeští borci, ač ve třetí třetině měli namále, sledovaly v areálu olympijského parku tisíce diváků na dvou velkoplošných obrazovkách. Někteří přišli v národních dresech.

"Výsledek očekávám 8:0," řekl v průběhu zápasu neskromně jeden z diváků.

„Je příjemné sledovat zápas při bruslení. Přišli jsme kvůli obojímu," prozradila mladá žena.

Fanoušci sledují hokejové derby Česko : SlovenskoVideo: Novinky

Fanoušci byli až do začátku třetí třetiny v euforii, když se ale slovenský tým zvedl a postupně snížil až na 4:3, zavládly obavy. K vyrovnání bylo blízko. Česká přesilovka v závěru utkání a Plekancův gól do prázdné brány, který stanovil konečné skóre na 5:3, pak přinesla všem českým fanouškům úlevu.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Fanoušci v Olympijském parku v Praze na Letné sledují na velkoplošné obrazovce osmifinálové hokejové utkání Česká republika - Slovensko na zimních olympijských hrách v Soči.

„Poslední vteřiny jsem prožíval báječně, nemůžu mluvit. Slováci hráli ke konci dobře, ale ze začátku lepší pro nás,“ zhodnotil soupeře jeden z fanoušků.

„Ta první třetina byla úplně úžasná. Věřili jsme jim až do konce, konečně jsme jim snad vrátili to semifinále,“ dodala jiná fanynka.

Kvůli přeplněné kapacitě pořadatelé mimořádně nainstalovali ještě jednu obrazovku před vchodem do areálu ve směru od metra Hradčanská.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Fanoušci slaví v Olympijském parku v Praze na Letné vítězství českého týmu nad hokejisty Slovenska na olympiádě v Soči.

Lidé si dopředu sázeli, českému výběru většinou věřili.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám