Hlavní obsah

Drábek do europarlamentu kandidovat nebude, nechce stranu poškodit

Novinky, Václav Lang
Praha

Bývalý ministr práce a sociálních věcí Jaromír Drábek (TOP 09) nakonec nebude kandidovat do Evropského parlamentu, jak se spekulovalo. Uvedl, že kdyby kandidoval, strana by byla zatížena kritikou kvůli jeho působení na ministerstvu.

Foto: Milan Malíček, Právo

Jaromír Drábek (TOP 09)

Článek

Drábkovi dosud mnozí předhazují nepovedené projekty, jako je například sKarta a změna výplaty sociálních dávek. Na páteční tiskové konferenci někdejší místopředseda TOP 09 jmenoval například premiéra Bohuslava Sobotku, který často opakuje, že Drábek resort zdevastoval a že o něm lidé na ministerstvu nemluví v dobrém.

„Nejspíš pan premiér Sobotka potkává jiné lidi z ministerstva, než potkávám já. Já mám odezvu jinou,“ podotkl Drábek.

„Dostal jsem řadu nominací z krajů pro tyto volby, ale jsem si vědom také toho, že obehraná písnička o mém působení na ministerstvu práce a sociálních věcí je mediálně velmi vděčné téma. Chci, aby se volební kampaň pro volby do Evropského parlamentu nesla ve věcném duchu,“ uvedl. „Nechci, aby se moje působení na ministerstvu stalo tématem volební kampaně, a proto jsem se rozhodl, že v těchto volbách kandidovat nebudu,“ dodal.

S aktivní politikou se rozloučil 

Drábek skončil v čele resortu v říjnu 2012, když vyšla na povrch úplatkářská aféra kolem jeho prvního náměstka Vladimíra Šišky. V pátek však podotkl, že za tu dobu ještě nebyl případ projednán před soudem, proto není jisté, jestli jeho odstoupení z ministerstva mělo reálný základ.

S aktivní politikou se zatím rozloučil. „Každá činnost má svůj časový horizont,“ podotknul, aniž by zcela vyloučil, že se ještě do aktivní politiky zapojí. „Ale v tuto chvíli nepředpokládám v nejbližší době aktivní politické působení,“ uzavřel.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám