Hlavní obsah

Jeden vlak z Prahy se porouchal, druhý mu pomáhal. Cestující museli dvě hodiny počkat

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Porucha vlaku u Čelákovic zkomplikovala v sobotu odpoledne dopravu na trati mezi Prahou a Kolínem. Souprava se porouchala a vysadila cestující před nádražím v Čelákovicích. Odtud je za hodinu nevysvobodil ani následný spoj. I jeho pasažéry tu totiž vlak vysadil a jel tomu prvnímu na pomoc.

Foto: MMS/alt, Novinky

Cestující na čelákovickém nádraží

Článek

„Souprava se vrátila pro porouchaný vlak a následně by měla pokračovat ve směru do Kolína,” řekl Novinkám krátce před 17. hodinou mluvčí Českých drah Radek Joklík.

Cestující, z nichž někteří strávili na nádraží dvě hodiny, si stěžovali, že nedostali informace. „Je tu asi stovka lidí, nikdo nic nevysvětlil, neomluvil se. Někteří tu čekají hodinu a půl,” řekla Novinkám jedna z cestujících. Než se ve čtvrt na šest dočkala odjezdu vlaku, musela další půlhodinu počkat.

Mluvčí ČD uvedl, že průvodčí o problémech na trati cestující informoval. Informování ve stanicích spadá podle Joklíka pod Správu železniční dopravní cesty (SŽDC). Její mluvčí Jakub Ptačinský uvedl, že podle jeho informací měli být cestující informováni jak staničním rozhlasem, tak na vývěskách, kde bylo uvedeno zpoždění.

Omluva nezazněla

Podle redaktorky Novinek, kterou v Čelákovicích na nádraží také vlak vysadil, personál žádnou informaci o tom, proč druhý vlak zastavuje, nedal. „Prostě řekli, že máme vystoupit, jak dlouho budeme čekat, se nikdo nedozvěděl,” popsala.

Informace, kdy vlak směrem na Kolín přijede, se cestující dozvěděli asi po dvaceti minutách čekání na malém nádraží. „Na vývěsce celou dobu viselo, že zpoždění je 20 minut, ač se čekalo mnohem déle. Za celou tu dobu nezaznělo od nikoho jediné slovo omluvy,” doplnila.

Po dvou hodinách byla trať opět průjezdná a souprava, která místo odvozu cestujících táhla poškozenou jednotku, se vrátila, pasažéry zase naložila a odjela. Mezitím už ale většina z nich nádraží opustila jiným způsobem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám