Hlavní obsah

Jak bude o Vánocích? Meteorologové netuší

– Praha • Aktualizováno

Český hydrometeorologický ústav zveřejnil v sobotu měsíční předpověď. Podle ní bude v následujících čtrnácti dnech teplota nadále v mezích dlouhodobých průměrů. Zatím ale není jasné, jaký bude vývoj počasí v týdnu od Vánoc do konce roku.

Foto: Petr Eret, ČTK

Ilustrační foto

Článek

Následující čtyři týdny budou podle ČHMÚ teplotně průměrné, a srážkově podprůměrné. Nejméně jasný je vývoj situace mezi 23. a 29. prosincem. Srážky mají být s padesátiprocentní pravděpodobností průměrné, ovšem co se týká teplot, je jen dvacetiprocentní pravděpodobnost, že budou průměrné, ze 40 procent mohou být podprůměrné a ze 40 procent naopak.

Nejbližší týden od 9. 12 do 15. 12 bude s padesátiprocentní pravděpodobností teplotně průměrný s teplotami v rozmezí mezi -1,7 a plus třemi stupni. Srážky budou s padesátiprocentní pravděpodobností podprůměrné a se čtyřicetiprocentní průměrné.

Týden před Vánocemi bude mít tendence podobné, s tím, že srážky budou ze 70 procent podprůměrné a teplotně ze 70 procent průměrné, tedy v rozmezí mezi -2 a 2 stupni Celsia.

Týden na přelomu roku bude opět průměrný, tedy s obvyklým poklesem teplot v rozmezí mezi -7 až -1 stupněm.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám