Hlavní obsah

Hnutí ANO stála předvolební kampaň přes 100 miliónů, Babiše to překvapilo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Předvolební kampaň hnutí ANO stála už přes 100 miliónů korun. V Otázkách Václava Moravce to v neděli uvedl jeho šéf Andrej Babiš a zároveň slíbil, že konečné příjmy a náklady hnutí zveřejní. Podle předpokladů měla kampaň stát 40 miliónů.

Foto: Petr Horník, Právo

Předseda ANO Andrej Babiš a místopředsedkyně hnutí Věra Jourová

Článek

"Počítáme kampaň, už se blížíme přes 100 miliónů, tak jsem z toho trochu překvapený. Hlavně když to srovnám s kampaní zemanovců a ostatními," uvedl Babiš. Hnutí má podle něho pět stovek sponzorů i půjčku. Až přijdou všechny faktury, hnutí podle Babiše financování zveřejní.

"Měli bychom se svléct donaha a my to uděláme," podotkl Babiš. Vyzval k tomu i další politická uskupení.

Například ČSSD odhadovala náklady na kampaň na 90 miliónů korun, KSČM chtěla vydat až 30 miliónů a TOP 09 hovořila o 50 miliónech. Stejnou sumu odhadovala ODS, u KDU-ČSL to bylo 30 miliónů a u hnutí Úsvit 15 miliónů korun. U Strany práv občanů - zemanovců, která ve volbách neuspěla, se objevovaly odhady 20 miliónů korun, což ale podle Transparency International neodpovídalo masivnosti kampaně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám