Hlavní obsah

Zeman si znovu pozval Sobotku do Lán, zřejmě ho pověří jednáním o vládě

– Praha
Novinky, val

Prezident Miloš Zeman si znovu pozval do Lán předsedu ČSSD Bohuslava Sobotku. Schůzka se uskuteční příští čtvrtek, oznámila mluvčí Hradu Hana Burianová. Je možné, že tam Zeman pověří Sobotku jednáním o sestavení vlády.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Prezident republiky Miloš Zeman

Článek

„Prezident republiky Miloš Zeman přijme ve čtvrtek dne 21. listopadu 2013 v 16.00 hodin na zámku v Lánech předsedu ČSSD Bohuslava Sobotku,“ sdělila ve čtvrtek bez dalších podrobností Burianová.

Sobotka byl přitom u Zemana v Lánech už ve středu. Šéf ČSSD po jednání uvedl, že jej Zeman na následující schůzce pověří, aby vedl jednání o sestavení vlády. „Pan prezident mě informoval o tom, že trvá jeho záměr dát mi na následující schůzce pověření k tomu, abych vedl jednání o sestavení příští vlády,” uvedl ve středu Sobotka s tím, že jejich další schůzka by se mohla uskutečnit v příštím týdnu. [celá zpráva]

Související témata

Foto: Jan Handrejch, Právo

Prezident Miloš Zeman předal při příležitosti státního svátku 28. října 2013 nejvyšší státní vyznamenání.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Předseda ČSSD Bohuslav Sobotka po jednání s prezidentem

„Jsem rád, že jsme se s panem prezidentem shodli, že pokud se budou koaliční vyjednávání vyvíjet dobře, je zde reálná šance na to, aby Česká republika mohla mít novou vládu ještě před koncem letošního roku," dodal.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám