Hlavní obsah

Kalousek číšníkem: V hospodě roznášel jitrnice

Kutná Hora

Bývalý ministr financí se stal číšníkem. Středočeský lídr kandidátky TOP 09 Miroslav Kalousek se převtělil do této role jen nakrátko v rámci předvolební kampaně a v jedné z kutnohorských restaurací roznášel jitrnice.

Miroslav Kalousek obsluhoval jako číšníkVideo: Novinky

 
Článek

„Je to na závěr na oživení kampaně, aby byla trochu legrace, která k tomu patří,“ řekl Právu Kalousek mezi roznášením zabijačkové pochoutky a hned se věnoval hostům. „To je na náš účet,“ reagoval na udivené obličeje lidí, kteří si jitrničku neobjednali, a přesto jim přistála na stole.

Kromě toho stihl, oděn do černé číšnické zástěry, rozdat i pár úsměvů a podpisů a nechat se vyfotit s některými hosty na jejich mobilní telefon nebo poklábosit se štamgasty.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Miroslav Kalousek (TOP 09) coby číšník

„Někteří byli dost překvapení, jiní už to přijímali jako běžnou věc před volbami. Politici udělají skoro všechno, aby si teď lidi získali. A tohle možná některé přesvědčí,“ myslel si jeden z hostů, když si pochutnával na jitrnici.

Brigádničil i v jídelním voze

Bývalý ministr přiznal, že číšníka nedělá poprvé. „Jako student jsem si takhle brigádně přivydělával. A dokonce jsem neroznášel jen v normální hospodě, ale i v jedoucím vlaku v jídelním voze,“ dodal Kalousek, když se třemi talířky v rukách mířil k dalšímu stolu.

Po zpestření kampaně s dalšími lidmi z kandidátky a volebního štábu zamířil už na obvyklejší mítink do Brandýsa nad Labem.

Foto: Novinky

Babiš rozdával koblihy, hladovci jich spořádali 500 za čtvrt hodiny

Politici se v rámci kampaně pouštějí i do jinak nemyslitelných akcí. Miliardář Andrej Babiš, který je lídrem hnutí ANO, tak neváhá ráno postávat na nárožích a rozdávat občanům koblihy, předseda zelených Ondřej Liška vozil Pražany coby rikša a mnozí další rozdávají balónky a další drobnosti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám