Hlavní obsah

Zemanovi přátelé se postavili za SPOZ proti rebelům

Novinky, Jiří Ovčáček

Špičky Strany práv občanů - zemanovci (SPOZ) vytáhly před volbami se silným kalibrem proti vnitrostranickým oponentům. Na pomoc si lídři povolali zakladatele občanského sdružení Přátelé Miloše Zemana, které stálo u zrodu strany. Ti veřejně odsoudili vnitrostranické útoky.

Článek

„SPOZ je logickým pokračováním snah Sdružení v oblasti politického a veřejného života a má tedy jeho plnou podporu,“ řekl ve čtvrtek na tiskové konferenci v sídle Jazzové sekce šéf sdružení Zemanových přátel, exministr školství Eduard Zeman.

Vnitrostranické půtky ve SPOZ proto považuje za nedůstojné. „Vnímáme jako velmi nešťastné jakékoliv mediální vystupování, které SPOZ poškozuje, obzvlášť pokud se jedná o útoky zevnitř strany,“ uvedl Zeman s tím, že se sdružení od podobného jednání distancuje.

V případě, že někdo z členů nechce volit SPOZ nebo jí nepřeje úspěch ve volbách, měl by zvážit, zda zůstane nadále členem této strany.
Eduard Zeman

Eduard Zeman sice odmítl sdělit konkrétní jména těch, kteří podle sdružení SPOZ poškozují, je ale zřejmé, že jde o místopředsedkyni strany Ditu Portovou a jednoho z „otců zakladatelů“, lobbistu Miroslava Šloufa.

Oba dva už naznačili, že nebudou SPOZ volit, což sdružení Zemanových přátel kritizuje. Vyzvalo, aby rebelové stranické řady opustili. „V případě, že někdo z členů nechce volit SPOZ nebo jí nepřeje úspěch ve volbách, měl by zvážit, zda zůstane nadále členem této strany,“ uzavřel Eduard Zeman.

Šéf zemanovců Zdeněk Štengl na tiskové konferenci poděkoval „otcům zakladatelům, že se za SPOZ postavili“. A vyslovil optimistickou vizi, že jeho strana ve volbách uspěje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám